A recept hozzávalói ( személyre)15 dkg liszt3 evőkanál nádcukor0.25 kiskanál só11.5 dkg hideg vajA töltelékhez:5 dkg nádcukor3 evőkanál liszt2 kiskanál reszelt citromhéj6 db őszibarack2 evőkanál méz2 evőkanál hideg vaj2 evőkanál szeletelt mandula2 evőkanál őszibaracklekvárA krémhez:2.5 dl hideg tejszín6 evőkanál mascarpone2 evőkanál nádcukor0.25 kiskanál vaníliakivonat Elkészítés A lisztet, a nádcukrot és a sót összekeverjük, elmorzsoljuk a kis kockákra vágott vajjal, majd hozzáadunk 3.5 evőkanál hideg vizet. Gyorsan összegyúrjuk, labdát formázunk belőle, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát 25 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk, és egy 22 cm-es kivehető aljú piteformába nyomkodjuk úgy, hogy kissé túllógjon az oldalán. Villával megszurkáljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát beborítjuk sütőpapírral, babnehezéket teszünk rá, és 25 perc alatt aranyszínűre sütjük. A töltelékhez összekeverjük a nádcukrot, a lisztet és a citromhéjat, beleforgatjuk a meghámozott és 1 cm-es szeletekre vágott barackot, majd az elősütött tésztára borítjuk. Meglocsoljuk a mézzel, elosztjuk rajta a kis kockákra vágott vajat, majd megszórjuk a mandulával, és 35 perc alatt készre sütjük. Megkenjük a felmelegített lekvárral, és tálalás előtt 15 percig hűlni hagyjuk. A krém hozzávalóit robotgéppel habbá verjük, és a felvágott pite mellé tálaljuk. - See more at: http://receptvarazs.hu/receptek/recept/oszibarackos_pite_mascarponekremmel_recept#sthash.4bPwCy2d.dpufKattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|