Tepsiben sült csirkemell rókagombával és zöldségekkel 
	 
	Hozzávalók: 
	50 dkg csirkemellfilé 
	25 dkg rókagomba 
	50 dkg nem szétfövő burgonya 
	25 dkg koktélparadicsom 
	2-3 szál sárgarépa 
	1 teáskanál őrölt rozmaring 
	1 teáskanál őrölt zsálya 
	1 mokkáskanál őrölt pirospaprika 
	1 dundi gerezd fokhagyma 
	3 evőkanál olívaolaj 
	2 dl csirkehúsleves (kockából is készülhet) 
	só, bors – ízlés szerint 
	 
	Elkészítés: A gombákat megtisztítjuk, 1 evőkanál olívaolajon kevés sóval 2 perc alatt épp csak megpirítjuk. 
	A burgonyát 10-12 perc alatt héjastól félkeményre főzzük, meghámozzuk, nagyobb hasábokra daraboljuk. A sárgarépát 3-4 cm-es hasábokra vágjuk. A csirkemellet nagyjából 2 cm széles csíkokra szeleteljük. 
	Egy kisebb tálba kanalazzuk a maradék olajat, beleszórjuk a fűszereket, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük. A csirkemellcsíkokat egy nagyobb tálba szedjük, meglocsoljuk a fűszeres olajjal, majd alaposan összeforgatjuk. 
	A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 
	Egy tűzállótálba rakjuk a csirkecsíkokat, melléhalmozzuk a burgonyát és a sárgarépát, végül rákanalazzuk a rókagombát. A sütőtálat alufóliával lefedjük. 15 percig sütjük. Ekkor az egészet óvatosa átforgatjuk, majd további 20-25 perc alatt megsütjük. 
	 
	Rókagombával nagyszerű leveseket, krémleveseket, tésztaételeket, rizottókat is főzhetünk, és akár más erdei gombákkal, de csiperkével, laskával, vargányával is érdemes együtt használni, sőt a burgonyás ételeket is egészen különleges aromával gazdagítja.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 
 |