Hozzávalók:
2 személy részére:
50 dkg kacsazuza tisztítva
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek maggi szójaszószos ételízesítő
só
frissen őrölt bors
1 db enyhén csípős kosszarvú paprika
1 ek fűszerpaprika
1 ek mártássűrítő por
1 dl száraz fehérbor
1 ek friss majoranna
1 ek sürített paradicsom
1/2 csomag spenótos oliva levél formájú olasz tészta
Elkészítése:
Először a zuzát megmossuk,és megtisztítjuk,majd kockára vágjuk. A hagymát felkockázzuk tisztítás után,és olivaolajon pirítjuk a felaprított fokhagymával.Sózzuk, borsozzuk,majd a fűszerpaprikával megszórjuk,és rádobjuk a zuzát.Jól elkeverjük,és felöntjük a borral.A zöldpaprikát felkarikázva hozzáadjuk a paradicsomsűrítménnyel együtt.kevés vizet öntünk még a zuzára hogy ellepje a lé,majd 2-3 órát lassú tűzön lefedve puhára főzzük.A levét besűrítjük mártásporral, friss majorannát szórjun rá és már tálalható is.
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük,majd leszűrjük,és kevés olivát ráöntünk.A zuzaraguval tálaljuk. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|