Hozzávalók 2 személy részére
2 db kunkori vajas kifli,
5 dl tej
5 dl tejszín
1 db vaníliarúd
2 db tojás sárgája
3 kanál barna cukor
10 dkg darált mák
4 kanál porcukor
1 kanál vaj
1 kávéskanál citromhéj
1 kávéskanál narancshéj
1. A kifliket félbevágjuk,négy felet kapunk.Óvatosan átsütjük kevés vajon őket,de ne égessük oda.
2. A vajat és a tejszínt összekeverjük, belekaparjuk a vanília magjait, belereszeljük a citrom és a narancs héját és átmelegítjük.
3. A darált mákot összekeverjük a porcukorral.
4. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadunk pár kanál tejet, majd lassan a melegedő tejhez öntjük, és készre főzzük.
5. 2 db 11 cm-es átmérőjű szuffléformát kivajazunk, beletesszük a vajban átsütött egyik fél kiflit, majd mehet rá a mákos cukor, egy kisadag áfonya,és megint mák,és (kiflivel zárjuk),majd a sodóval leöntjük.
6. 175 fokra előmelegített sütőbe átsütjük, közben takarjuk le,mert legalább 30 percig kell sütni.
7. Ha szeretnénk, tálalhatjuk pürésített gyümölcsökből készült öntettel is. Különösen jól mennek hozzá a nyári bogyós gyümölcsök, mint az eper, a szeder, az áfonya vagy a szamóca.Kiborítjuk a formából,majd kettévágjuk,és így tesszük tányérra. Én gyümölcsízű pudingkrémmel tálaltam,és megszórtam vaníliás porcukorral.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|