3 x 1,5 dl tejföl
3 x 1 tojás
3 x 1 mokkáskanál sütőpor
3 x 5 e.k. liszt
3 x 5 e.k. cukor
tésztánként: 5 e.k. kakaópor / 5 e.k.darált mák / 5 e.k. darált dió
A krémhez:
1 liter tej
8 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj, vagy sütőmargarin
25 dkg porcukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
1 tojást habosra keverünk 5 evőkanál kristálycukorral. Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 evőkanál lisztet és a mokkáskanál sütőport. Simára keverjük, végül hozzáadunk 5 evőkanál darált diót. A masszát kikent tepsibe öntjük, elsimítjuk, és megsütjük. Míg az első tészta sül, elkészítjük a második adag masszát, csak a dió helyett mákot teszünk bele. Ha az első adag tészta kisült, deszkára borítjuk. A tepsit kimossuk, újra kikenjük zsírral/vajjal, és a mákos masszát az előzőhöz hasonlóan kisütjük. Ugyanígy készítjük el a kakaós tésztát is.
Míg a lapok sülnek, a tejet felforraljuk, egyszerű tejbegrízt főzünk, amit majd teljes hűlésig félreteszünk. A vajat habosra keverjük a porcukorral és vaníliával, belekeverjük a kihűlt tejbegrízbe.
A krémet háromfelé osztjuk. Úgy kenjük meg a lapokat krémmel, hogy lehetőleg a kakaós lap középen legyen, így mutatósabb.
A sütemény tetejét is megkenjük krémmel, és rászórjuk a csokireszeléket, vagy drazsékat. Aki glazúrral szereti, csupán két részre osztja a krémet, és a tetejét glazúrral vonja be.
Nagyon nagy adag, ünnepi tortának is kiváló a recept.