Májas csirkeszárnyak
bortésztában
Hozzávalók 4 személyre:
12 nagyobb csirkeszárny (kb. 1 kg)
1 ek. szárnyasfűszer-keverék
6 nagyobb csirkemáj (szív nélkül)
só, bors
3 tojás
200 g finomliszt
1 kk. Worcester-szósz
2 dl száraz fehérbor
olaj a sütéshez
6 alma
30 g vaj/margarin
néhány zsálya- vagy zöldfűszerlevél
1 citrom
1. A csirkeszárnyakat megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A májakat letisztogatjuk, kettéválasztjuk, minden szárny középső harmadára 1-1 májdarabot fektetünk. A szárnyvégeket a szárnytő alá hajtjuk, és fogvájóval megtűzzük.
2. A bortésztához 1 csipet sóval kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Mélyebb tálban összedolgozzuk a lisztet, a tojások sárgáját, kevés őrölt borsot, a Worcester-szószt, apránként a bort, és lazán beleforgatjuk a tojáshabot. Egyenként megmártjuk benne a csirkeszárnyakat, lecsepegtetjük, bő olajban, mérsékelt tűzön, fedő nélkül mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Papírkendőre szedjük, 80-100 °C-os sütőben melegen tartjuk.
3. Az almákat megmossuk, magházukat kiszúrjuk, 1 cm-es karikákra szeljük, és megsütjük a vajban/margarinban.
4. A maradék bortésztát ásványvízzel kissé felhígítjuk, vastag palacsintákat sütünk belőle, kétujjnyi széles csíkokra vágjuk őket, és nagyobb tálra terítjük. Tetejükre rendezzük a csirkeszárnyakat és az alma egy részét, végül zsálya- vagy egyéb zöldfűszerlevelekkel és félbevágott citromkarikákkal díszítjük. A maradék almát külön tányéron kínáljuk. Burgonyapüré illik hozzá.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|