Illatos csirkecombok
babsalátával
Hozzávalók 4 személyre:
8 felső csirkecomb
só, bors
1/2 ek. provence-i fűszerkeverék
2 nagy fej hagyma
4-6 gerezd fokhagyma
1/2+1/2 dl száraz fehérbor
2 ek. olaj
1+2 ek. citromlé
2 kis fej lilahagyma
1-1 doboz fehér és vörös kidney bab (kb. 400 g/doboz)
1/4 piros húsú paprika
1 szál szárzeller
1 ek. mustár
1/2 kk. porcukor
4 ek. (extra vergine) olívaolaj
1 paradicsom
2-3 szál petrezselyem
1. A csirkecombokat megmossuk, bőrüket lehúzzuk, a húst bedörzsöljük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymákat karcsú gerezdekre szeljük, a fokhagymával együtt csinos sütőedény aljára terítjük, megsózzuk. Tetejükre rendezzük a húsdarabokat, meglocsoljuk 1/2 dl borral és az olajjal, majd 180 °C-os sütőben pirosra sütjük (45-50 perc).
2. A babsalátához a lilahagymákat vékonyan felkarikázzuk, meghintjük egy kevés sóval és 1 ek. citromlével. A babféléket bő vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük. A paprikát apró kockákra, a szárzellert vékony karikákra vágjuk, és a babbal együtt a hagymához adjuk.
3. Az öntethez 2 ek. citromlét és 1/2 dl bort elkeverünk a mustárral, a porcukorral, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal, végül az apránként hozzáadott olívaolajjal, és lazán a salátához keverjük.
4. A csirkecombok tetejét paradicsomgerezdekkel, valamint petrezselyemmel díszítjük, és a sütőtálban, a babsaláta kíséretében tálaljuk. További köretként burgonyapüré, puliszka illik hozzá.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|