| 
	Lazacos-rukolásomlett
 Hozzávalók 4 személyre:
 60 g (4 kis marék) rukola
 100 g szeletelt, füstölt lazac
 8 tojás
 1 dl tej
 só, bors
 2 kk. olaj
 10-12 szem rózsabors
 4 szál petrezselyem
 
 
 
 1. A rukolát megtisztítjuk, a levélkék kemény, illetve túl hosszú szárát lecsipkedjük. Váltott vízben, szelíden rázogatva megmossuk, aztán kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, falatnyi darabokra tépkedjük.
 
 2. A lazacszeleteket kiterítjük (ha olajos lazacból készítjük, alaposan lecsepegtetjük, papírkendővel felitatjuk róluk a fölösleges olajat), 2-2,5 cm széles csíkokra vágjuk. A tojásokat megmossuk, kettőt tálkába ütünk, hozzáadunk 2-3 ek. tejet, 1-1 csipet sót és fehér borsot, villával éppen csak felverjük-összekeverjük.
 
 3. Egy 20 cm átmérőjű teflonserpenyőben felforrósítunk 1/2 kk. olajat, beleöntjük a tojást, és szelíd tűzön addig sütjük, amíg az alja kissé megpirul, teteje azonban rezgős-puha marad. Egyik felét megszórjuk a rukola és a lazac egynegyedével, fa-/teflonlapáttal óvatosan alányúlva ráhajtjuk a másik, „csupasz” felét, aztán lapostányérra csúsztatjuk, és kikapcsolt, langyos sütőben melegen tartjuk. A fenti módon és hozzávalókból további 3 omlettet sütünk.
 
 4. Megszórjuk a durvára tört rózsaborssal, a leöblített petrezselyembóbitákkal díszítjük, és mihamarabb tálaljuk. Bagett, sokmagos péksütemény illik hozzá.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 |