500 g csicseriborsó (szárazon)
5 gerezd fokhagyma
20 g petrezselyemzöld
2 csapott evőkanál római kömény - őrölt
0.25 teáskanál koriander - őrölt
0.25 teáskanál fűszerpaprika
0.25 teáskanál bors - fekete (őrölt)
0.25 teáskanál majoránna
0.25 teáskanál szegfűszeg (őrölt)
0.25 teáskanál chili (őrölt)
0.5 evőkanál só
0.5 fej hagyma - vörös
0.5 evőkanál szódabikarbóna
A csicseriborsót négyszeres mennyiségű vízben beáztatjuk minimum 12-24 órára egy nagy tálban. Jócskán meg fog dagadni! A minimum 12 órát tartsuk, különben nem fog sikerülni!
2
Mikor szépen megszívta magát vízzel, a felesleget leszűrjük róla.
3
A lecsurgatott csicseriborsót egy nagy konyhai aprítóba tesszük.
4
Hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. (A 20 gramm petrezselyemzölt egy nagy csokornyi volt pont, de ezt nem kell pontosan kimérni természetesen.)
5
Majd az összes fűszert és a vöröshagymát.
6
A legmagasabb fordulaton kb. 5-10 perc alatt az egészet jó alaposan összedaráljuk, míg egészen finom szemcsés massza lesz belőle.
7
Az így kapott masszát tegyük légmentesen záródó tárolódobozba és a hűtőben érleljük 24 órán át. (Tartsuk be az érlelési időt, mert különben nem lesz tökéletes a recept!)
8
24 óra elteltével adjuk hozzá a szódabikarbónát is, majd jól gyúrjuk össze az egészet.
9
Nedves kézzel golyózzuk ki a masszát kis golyókká.
10
Forró olajban süssük ki a golyókat. Ügyeljünk, hogy az olaj tényleg jó forró legyen - kb. 180 C-os. 1-2 perc alatt szép világosbarnára sütjük a golyókat.
11
Szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsurogjon.
12
Frissen tálaljuk salátával és joghurttal. Nagyon finom! :)Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|