| 
	Hozzávalók:
 
 300 g csokoládé
 240 g vaj
 200 g cukor
 4 egész tojás
 8 tojásfehérje
 120 g liszt
 30 g kakaópor
 450 g mascarpone
 vanília kivonat
 
 
 
 Olvasszuk meg a csokoládét a gőz felett, majd tegyük félre, amíg egy kicsit kihűl, de ne túl sokat. Közben a vajat és a 150 g cukrot alaposan elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a négy egész tojást és négy tojásfehérjét. Ezt követően beletesszük a megolvadt csokit és a lisztel elkevert kakaóport.
 
 A kapott masszát borítsuk ki egy sütőpapírral bélelt tepsibe, de egy csészényit ne használjunk fel, mert az kelleni fog a végén.
 
 Egy másik tálban összekeverjük a mascarponét, az 50 g cukorral, 4 tojásfehérjével és a vanília kivonattal, majd a tiramisu krémet óvatosan szétnyújtjuk a csokis masszán. Ez után a megmaradt masszát is rátesszük a tiramisu krémre és óvatosan elkeverjük a tetejét egy villával, hogy a tiramisu krém és a csésze csokis massza egyfajta mintát kapjon.
 
 A sütőben 40-50 percig süssük, amíg szépen elválik a tészta a sütőpapírtól, amikor megemeljük azt. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni a sütit a tepsibe. A megmaradt tojássárgájákból vanília vagy csokipuding készíthető el.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 |