4 db vékonyra szeletelt zellerszár
4 db vékonyra szeletelt cukkini
40 dkg konzerv cannellinibab
40 dkg összevágott paradicsom
vagy
40 dkg konzerv paradicsom
3 db kockára vágott burgonya
1 dl extraszűz olívaolaj
10 dl marhahúsleves
3 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
1 fej vékonyra szeletelt hagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
szükség szerint parmezán sajt
Elkészítés:
1. Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, majd puhára pároljuk.
2. Beletesszük a burgonyakockákat, azután a sárgarépát, a zellerszárat, a cukkinit, és még további 5 percig együtt pároljuk.
3. Felöntjük marhahúslevessel, hozzáadjuk a paradicsomot. A parmezán sajthéjat is beledobjuk. Felforraljuk, lefedve 1 órán át főzzük.
4. Hozzáadjuk a petrezselymet, a babot, és még 10 percig főzzük. Kidobjuk a parmezánhéjat. Sózzuk, borsozzuk a levest. Forrón tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|