40 dkg konzerv vörösbab
40 dkg konzerv vajbab
40 dkg konzerv csicseriborsó
40 dkg konzerv paradicsom
6 dkg ribizli
vagy
6 dkg mazsola
Ľ teáskanál kurkuma
6 dkg fenyőmag
2 és fél dl zöldségalaplé
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 fej összevágott hagyma
1 evőkanál finomra reszelt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál köménymag
A díszítéshez:
ízlés szerint friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
1. A gyömbért, a fahéjat, a köménymagot és a kurkumát megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a hagymát, melyet puhára párolunk.
2. Belekeverjük a kidney (vörös) babot, a vajbabot, a csicseriborsót, a paradicsomot, felöntjük alaplével és felforraljuk. Körülbelül 10 percig főzzük.
3. A fenyőmagot aranyszínűre pirítjuk pár perc alatt, szárazon. A mazsolát és a fenyőmagot a babokhoz keverjük. Bazsalikomlevelekkel megszórjuk, forrón tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|