4 nagyobb őzlábgomba 
	40 dkg főtt csicseriborsó 
	1 csipet őrölt római kömény 
	2 gerezd fokhagyma 
	1 kisebb fej vöröshagyma 
	3 evőkanál olaj 
	vagy 
	3 evőkanál vaj 
	10 dl zöldségleves 
	vagy 
	10 dl húsleves 
	ízlés szerint bors 
	ízlés szerint só 
	ízlés szerint chilipehely 
	Elkészítés: 
	 
	1. Az 1 evőkanálnyi zsiradékon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. 
	 
	2. Adjuk hozzá a főtt csicseriborsót (konzerv is lehet), öntsük fel a zöldség- vagy húslevessel, fűszerezzük ízlés szerint és főzzük 10 percig. 
	 
	3. Pürésítsük (ha szükséges kevés levessel vagy vízzel hígíthatjuk). 
	 
	4. A másik 2 evőkanálnyi zsiradékon pirítsuk meg a megtisztított, kisebb darabokra tördelt vagy vágott gombakalapokat. Sózzuk, borsozzuk és a levesben tálaljuk. 
	A kedvenc gombám a nagy őzlábgomba (Macrolepiota procera), aminek ilyenkor szeptemberben van a fő szezonja. Így adta magát, hogy a csicseriborsó levesbe is ez került megpirítva.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 
 |