20 dkg vörös lencse
2 evőkanál vaj
2 fej finomra vágva hagyma
10 dl húsleves
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
igény szerint pirított zsemlekocka
Elkészítés:
1. A lencsét többször váltott vízben megmossuk. A vajat egy nagy lábosban, közepes lángon felolvasztjuk, és 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát.
2. Hozzáadjuk az alaposan megmosott lencsét meg a paradicsompürét, felöntjük a levessel, ha szükséges, utánasózzuk.
3. A lencsét 25-30 perc alatt puhára főzzük. Akkor az egészet robotgéppel (vagy botmixerrel) pürésítjük, végül a petrezselyemmel megszórva tálaljuk. A zsemlekockát külön tálban adjuk hozzá.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|