| 
	Hozzávalók:3 szál újhagyma
 1 póréhagyma
 50-60 dkg csirkemell
 só, őrölt bors
 4-5 paradicsom
 10 dkg olívabogyó
 1 gerezd fokhagyma
 3 ek. olívaolaj
 2 ek. citromlé
 1,5 dl szárnyas alaplé
 oregánó
 bazsalikom
 5 dl tejszín
 Elkészítés:
 
 Vágjuk karikára a megtisztított újhagymát és póréhagymát. Szeleteljük a húst 1 cm vastag csíkokra, és fűszerezzük sóval, borssal.
 Mossuk meg a paradicsomot, metsszük be kereszt alakban, majd forrázzuk le. Öblítsük le, húzzuk le a bőrét és vágjuk fel apró kockákra. Az olajbogyóval és a szétnyomkodott fokhagymával keverjük össze.
 Hevítsük fel az olajat, tegyük bele a csirkemellet és süssük kb. 2 percig. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, a paradicsomot, olajbogyót majd pároljuk rövid ideig.
 Öntsük rá a citromlevet és a szárnyas alaplevet, tegyük bele a fűszernövényeket, majd pároljuk ezt az egészet további 5 percig.
 Keverjük hozzá a tejszínt és ízesítsük sóval, borssal.
 Tálaljuk tésztával.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 |