Hozzávalók:
(2 személyre)
40 dkg filézett hal( lazac)
1 citrom leve
vaj a forma kikenéséhez
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
250 ml tej
2 evőkanál csípős mustár
1-2 teáskanál magos mustár
1/2 teáskanál só
őrölt bors
szerecsendió
1 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál vaj
karikára vágott citromszelet
néhány levél petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
A halat megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Egy tepsit kikenünk vajjal, belehelyezzük a halat, megsózzuk, rácsavarjuk egy fél citrom levét és meghintjük a pirospaprikával.
Elkészítjük a mártást: felhevítjük a vajat, a lisztet rászórjuk, világosbarnára pirítjuk, hozzáöntjük a tejet, folyamatosan keverjük közben, néhány percig főzzük. Ízesítjük a mustárokkal, sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével és a petrezselyemmel.
Az elkészített mártással bevonjuk a halat, mindenhol fedje be alaposan.
200 fokon sütjük, 25 percig.
Curryvel ízesített rizst kínáltam mellé, a sült mártást a tányérra halmoztam, citromszelettel, petrezselyemzölddel díszítettem.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|