Hozzávalók a tésztához:
-
20 dkg étcsokoládé
-
3 tojás
-
35 dkg liszt
-
20 dkg cukor
-
15 dkg vaj
-
3 dl tej
-
3 dl habtejszín
-
1 teáskanálnyi sütőpor
A tetejére:
-
15 dkg étcsokoládé
-
1 dl habtejszín
-
1 teáskanálnyi vaj
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk. Mikor langyosra hűlt összekeverjük a kikavart vajjal és hozzáadjuk a tojásokat is. Lassan hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, a lisztet és a sütőport is. Krémesre keverjük, majd kivajazott sütőformába öntjük. 180 fokos sütőben 40-50 percen át sütjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és simára keverjük a vajjal és a tejszínnel, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Hagyjuk, hogy a glazúr szilárddá váljon és szeletelhetjük is.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|