A recept hozzávalói ( személyre)A kevert tésztához:20 dkg puha vaj20 dkg cukor1 csipet só5 db tojás1 üveg meggybefőtt (lecsöpögtetve 35 dkg)30 dkg liszt2 teáskanál sütőpor3 evőkanál kakaópor1 evőkanál barna cukortepsi mérete 25 x 25 cmvaj a tepsihezA krémhez és a mázhoz:1 csomag vaníliás pudingpor4 dkg cukor5 dl tej15 dkg puha vaj3 evőkanál porcukor30 dkg étcsokoládés tortabevonókakaópor a szóráshoz Elkészítés A tésztához a vajat a cukorral és a sóval egy tálban krémesre keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat, és mindegyikkel habosra keverjük. A meggyet szűrőedényben lecsöpögtetjük. A tepsit kivajazzuk, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a habos masszába forgatjuk. A tészta felét a tepsibe terítjük. A kakaóport a rummal a maradék masszához keverjük. A sötét tésztát a világos rétegre terítjük, s a tetején egyenletesen elosztjuk a meggyszemeket. A forró sütőben, középre tolt rácson 35 percig sütjük, majd a formában hagyjuk hűlni. A pudingport a cukorral és 6 evőkanál hideg tejjel jól elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a csomómentesre kikavart pudingport, és állandó keverés mellett egyszer felfőzzük. Megvárjuk, amíg a puding kihűl, közben időnként megkavarjuk, nehogy megbőrösödjön. A vajat a porcukorral krémesre keverjük, és evőkanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingba. A krémet egyenletesen a tortalapra kenjük. 30 percre félretesszük hűlni. A tortabevonót a csomagolásán feltüntetett utasítás szerint felolvasztjuk, majd a vajas krémre öntjük és óvatosan elsimítjuk a tetején. A csokoládémázba villával hullámvonalakat rajzolunk. Megvárjuk, amíg teljesen megszilárdul, majd kakaóporral beszórjuk. Előkészítés: 1 óra Sütés: 35 perc - See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/duna_hullama_sutemeny_recept#sthash.hPP05RMJ.dpufKattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|