Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Húsételek.
Húsételek. : Babos sertésszelet-toszkán specialitás.Képtárak: Súgó

Babos sertésszelet –
toszkán specialitás
Hozzávalók 4 személyre:
400 g apró szemű fehérbab
2+1 közepes fej hagyma
8+4 gerezd fokhagyma
1 karcsú póréhagyma
1 ág friss rozmaring (20 cm-es)
4 zsályalevél + a díszítéshez
800 g kicsontozott, sovány sertéstarja
só, bors
6+4 vékony szelet füstölt szalonna vagy bacon
2+2+2 ek. olaj
1,5 dl félszáraz fehérbor
2 doboz konzerv darabolt paradicsom (400 g/doboz)
2 ek. paradicsompüré
1 kk. kristálycukor
1/2 kk. szárított kakukkfű
körömnyi cseresznyepaprika
néhány borsikafű- vagy petrezselyemlevél
1-2 koktélparadicsom




1. A babot előző este átválogatjuk és beáztatjuk hideg vízbe. Másnap a hagymákat, a fokhagymát, a póréhagymát megtisztítjuk, 2 hagymát vastag gerezdekre szelünk. A zöldfűszereket leöblítjük.

2. A húst megmossuk, felitatjuk róla a vizet, sonkaszerűen megkötözzük (A), bedörzsöljük sóval, majd behúzzuk a zsineg alá a rozmaringágat. Sütőedénybe fektetjük, megszórjuk frissen őrölt borssal, mellédobjuk a hagymát és 8 gerezd fokhagymát. Tetejét betakarjuk 6, kissé egymásra csúsztatott szalonnaszelettel (B), meglocsoljuk 2 ek. olajjal, aláöntjük a bort, aztán lefedjük, és 180 °C-os sütőben, 1-1 és 1/4 órán át puhára pároljuk.

3. Közben a körethez a maradék 1 fej hagymát és 4 gerezd fokhagymát finomra vágjuk, a póréhagyma fehér és világoszöld részét vékonyan felkarikázzuk, a babot leszűrjük. A maradék 4 szelet bacont/szalonnát felaprózzuk, 2 ek. olajjal megpirítjuk, rádobjuk a hagymát, a fokhagymát és a zsályaleveleket, 2-3 percig élénk tűzön forgatjuk-fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a babot, felöntjük 2 dl hideg vízzel (C), majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (45-60 perc) - elfőtt levét, ha szükséges, mindig egy kevés forró (!) vízzel pótoljuk.

4. A maradék 2 ek. felforrósított olajban megfonnyasztjuk a póréhagymát, levével együtt hozzáadjuk a paradicsomot (D), a paradicsompürét, a cukrot, a kakukkfüvet, a cseresznyepaprikát, ízlés szerint sót és borsot. Félrebillentett fedő alatt 20 percig főzzük-sűrítjük, végül beleforgatjuk a leszűrt babot (E), jól összeforraljuk, melegen tartjuk.

5. Levesszük a sütőedényről a fedőt, a hús alá kisebb rácsot-rostot vagy lyukacsos zöldségpárolóbetétet csúsztatunk, tetejéről leemeljük a szalonnaszeleteket, félretesszük. Visszatoljuk a húst a sütőbe, és 200 °C-ra kapcsolva aranybarnára pirítjuk (20 perc).

6. A húst vágódeszkára fektetjük, lehántjuk róla a zsineget, nem túl vékonyan felszeleteljük (F) (elektromos késsel a frissen sült hús is épen-szépen, morzsálódás nélkül szeletelhető). A paradicsomos babot mélyebb tálba terítjük, tetejére rendezzük a hússzeleteket, végül a hússal pirult szalonnával, 1-2 koktélparadicsommal, borsikafű-/petrezselyembóbitákkal és zsályalevelekkel díszítve tálaljuk. A zsírtalanított pecsenyelét és „sűrűjét” külön tálkában kínálhatjuk hozzá.
Tippek:

– Készíthetjük 2 doboz (400 g/doboz) apró szemű, főtt fehér babból is, amelyet felhasználás előtt szűrőtálba csúsztatunk, leöblítünk bő hideg vízzel és alaposan lecsepegtetünk (a bab főzőleve nem is jó, nem is gusztusos!).
– A húst előző nap is megpárolhatjuk, fogyasztás előtt csak sütni kell.
– A paradicsomos bab gond nélkül melegíthető, sőt másnap még finomabb.

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Idő
 
Naptár
2025. Január
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!