Tészta:
500 g liszt
150 g zsír
150 g porcukor
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
só
pici tej
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy kisebb tepsi hátulján, 3 lapot sütünk.
Almapüré: 1,5 kg almát megpucolunk és lereszelünk, majd 70-80 g margarinnal megpárolunk, és ha kihűlt porcukorral és fahéjjal ízesítünk.
Ez a tányér már az enyém, csak pár darabot vettem a fotózásokhoz,
mert drága is, meg helyem sincs a tárolásukra. Herend Village Pottery
Krém:
1 cs. vaníliás puding
3 dl tej
150 g puha margarin
200 g porcukor
Elkészítés:
A tejből és pudingból sűrű krémet főzünk.
A margarin és a cukrot habosra keverjük.
Ha a főzött krém kihűlt összekeverjük őket.
Az alsó lapot megkenjük a vaníliás krémmel, erre tesszük a második lapot.
Ezt megkenjük az almapürével és ráhelyezzük a harmadik lapot.
Tegyük pár órára hűtőszekrénybe.
Porcukorral meghintve tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|