Hozzávalók a 1 laphoz:
6 tojás
12 dkg porcukor
10 dkg liszt
7 dkg darált dió
5 g sütőpor
2 ek víz
Tojások sárgaját, porcukrot, vizet habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, diót, sütőport s lazán hozzákeverem a tojások fehérje kemény habját. Sütőpapírral bélelt tepsi re öntöm s megsütöm.
Kb. 15-17 perc alatt sült meg – tűpróba. Mikor langyos lehúzom a lapról a sütőpapírt s hagyom kihűlni.
Két darab egyforma diós lapot sütök.
Krém hozzávalók:
14 dkg liszt
9 deci tej
3 tojás sárgája
27 dkg kristály cukor
20 dkg csokoládé
2 vaníliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg margarin
5 deci ribizlidszem
20 dkg gömbölyű babapiskóta
Lisztet, tojás sárgaját és a cukrot simára keverem a fele tejjel. Tej másik felét felrakom a tűzhelyre s mikor forr beleöntöm a masszát s csomómentesre főzöm álandó keverés mellett. A pépet hagyom hűlni, közben megkeverem hogy ne bőrözzön be.
A szobahőmérsékletű vajat, margarint csipet sóval habosra keverem s kicsinyenként hozzáadagolom a kihűlt pépett s végül hozzákeverem a vaníliás cukrot és a csokoládét amit mikróban felolvasztok .
Következik a sütemény töltése:
Alul egy diós lap, megkenem ribizlidsemel , megy rá a krémnek a majdnem fele / egy keveset hagyunk a krémből a süti tetejére/ a krémre rakom a piskótát majd a krém másik felét. A másik diós lapnak az alsó részét kenem meg ribizlidsemmel s úgy fektetem rá a krémre. A felső diós lap tetejét megkenem a megmaradt krémmel .
A süteményt berakom hűtőbe dermedni majd ízlés szerint díszítem és szeletelem.
Gáztepsi méret 30x40 , kiadós, gyönyörű szeleteket kapunk s ami a lényeg mennyei finom sütemény.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|