-
Hozzávalók:
-
4 citrom
-
4 tojás
-
100 g cukor
-
250 ml tej
-
2 evőkanál vaníliás pudingpor
-
3 dkg lágy vaj
1. lépés
Egy citromot átmosunk, majd lereszeljük a héját. Mind a négy citrom levét kifacsarjuk. Egy kisebb lábasban felforraljuk a tej felét a cukorral. A megmaradt hideg tejet elkeverjük a vaníliás pudingporral , majd hozzáöntjük a cukros tejet. Habverővel keverjük el.
2. lépés
Öntsük át másik lábasba, majd kezdjük el lassú tűzön melegíteni, közben kevergessük, hogy besűrűsödjön. Vigyázzunk, hogy ne égjen le, könnyen előfordulhat. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, a tejes krémhez adjuk a citromlevet és a héjat, majd a vajjal is összekeverjük.
3. lépés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük, a sárgáját pedig a krémhez keverjük. Tegyük félre hűlni. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a citromos-tejes tésztához. Vajazzunk ki egy nagyobb formát (vagy 4 kisebbet), és osszuk el benne a krémet, majd 25 perc alatt süssük készre.
A sütés közben nem szabad kukucskálni, mert a felfújt összeesik. Készíthetjük lime-os verzióban. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|