Olasz étcsokoládés torta, mandulával és narancshéjjal cukormentesen liszt nélkül. Az igazi mennyei receptet a Pomodoroban tanultam.
Elkészítés módja
A tojásokat a nyírfacukor felével és a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét a kakaóport és a vaníliarúd kikapart belsejét.
A héjatlan mandulát enyhén megpirítjuk, majd a nyírfacukor másik felével a narancshéjjal aprítógépbe tesszük. Kicsit darabos maradjon a mandula, akkor lesz igazán finom a végeredmény. 22 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt tűpróbáig sütjük. Durvára vágott pirított mandulával narancshéjjal és tejszínhabbal tálaljuk.
Hozzávalók/bevásárlólista
-2 tojás
-6 dkg nyírfacukor vagy eritritol
-10 dkg vaj
-1 vaníliarúd
-10 dkg cukormentes étcsokoládé 55%-os
-1 dkg holland kakaópor
-10 dkg héjatlan mandula
-6 dkg nyírfacukor vagy eritritol
- fél narancs héjaKattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|