Mascarpónés spenótkrémleves.
Elkészítés módja
A vajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, majd hozzátesszük a bébi spenótot.
Megfonnyasztjuk a spenótot, aztán felöntjük a húslevessel.
Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük.
Közben a kenyér belsejét kis kockákra vágjuk és az olívaolajon 1 gerezd fokhagymát kicsit megpirítunk.
A fokhagymát kivesszük az olívaoljból, aztán a kenyérkockákat megpirítjuk rajta.
A kenyérkockákat a levesbe tesszük és összeturmixoljuk, majd a mascarponét is hozzáadjuk.
Ha kell, utánízesítjük.
Parmezánforgáccsal és fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
Hozzávalók
- 50 dkg bébi spenót
- 2 evőkanál vaj
- 10 dkg mascarpone
- 1 húsleveskocka
- só, bors
- 3+1 gerezd fokhagyma
- 3 szelet szénhidrátcsökkentett kenyér
- olívaolaj
- parmezán
- a tálaláshoz fokhagymás pirítós szénhidrátcsökkentett kenyérbőlKattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|