Hozzávalók:
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg kókuszzsír
8 evőkanál rizsliszt
kb. 25-30 dkg friss spenót
1/2 csokor medvehagyma
só,bors,
frissen reszelt szerecsendió,1hús- leveskocka,2 ek burgonyapehely.
1 dl tejszín.
Az apróra vágott vöröshagymát a kókuszzsíron megdinszteljük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, megszórjuk a rizsliszttel, alaposan összekeverjük, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel. Ha a levesalap felforrt, beletesszük az előzőleg alaposan átmosott spenótot és medvehagymát, sózzuk,borsozzuk,a leveskockát belemorzsoljuk, ízesítjük szerecsendióval, majd kb. 5 percig együtt forraljuk.2 ek burgonyapehellyel sűrítjük. Botmixerrel krémesre turmixoljuk, és ha szükséges még utánaízesítjük.A tejszínt öntjük a legvégén hozzá,és 1 perc elteltével kész is.
Tipp:
Betétként reszelt sajttal összekevert tojást sütőben megsütünk, apró kockára vágva a levesbe szórjuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|