Narancsos-kesudiós csirkesaláta
A narancs okán őszi-téli salátának mondanám, de mivel narancsot szinte egész évben kapunk, bármikor elkészíthető. Különlegesebb a kesudióval, de szimplán, dióval is készíthető.
Hozzávalók:
40 dkg sült csirkehús (csirkemell)
8 dkg kesudió
1 kígyóuborka
2 sárgarépa
1-1 sárga és piros húsú paprika
1 tölgylevelű saláta
2 narancs
2 evőkanál narancslekvár
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szójaszósz
kevés csiliszósz
A húst falatnyi darabokra vágtam.
A kesudiót száraz serpenyőben 2-3 perc alatt aranyszínűre pirítottam.
A zöldségeket megtisztítottam - a sárgarépát meg is hámoztam -, és a saláta kivételével mindet gyufaszálnyi hasábokra metéltem.
A salátából néhány levelet félretettem a tálaláshoz, a többit falatnyi darabokra téptem, és az előkészített zöldségekhez adtam.
Serpenyőbe öntöttem a narancsok kifacsart levét, hozzáadtam a lereszelt narancshéjat, a lekvárt, a mézet és a szószokat.
Összekevertem, felforraltam, és kis lángon 4-5 percig gyöngyözve főztem, kissé be is sűrítettem - lágy, selymes öntetet kaptam.
A húst, a diót és a zöldségféléket finoman összeforgattam, a tálaláshoz félretett salátalevelekkel bélelt tálkákba halmoztam.
A salátára öntöttem a dresszinget, összekevertem, és azonnal tálaltam. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|