Boccaccio szelet
Hozzávalók:
a tésztához:
8 dkg rétesliszt
15 dkg pörkölt, darált dió
5 db tojás
15 dkg porcukor
4 evőkanál víz
1/2 tasak sütőpor
csipet só
a krémhez:
25 dkg Rama margarin
2 db tojássárgája
25 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 tasak 3 in 1 nescafé (17,5 gr-os)
2 cl rum
2 cl víz
a szóráshoz:
5 dkg durvára pörkölt, tört dió
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a többi hozzávalóval kikeverjük, majd a habot apránként, óvatosan beleforgatjuk. Egy kb. 20x28 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a piskótamasszát belesimítjuk. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, középső bordarácson kb. 20 perc alatt készre sütjük. A krémhez a margarint a kétféle cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A rumot a vizet forróra melegítjük, elkeverjük benne a nescafét, majd amikor kihűlt, apránként a vajas krémhez adjuk. A kihűlt tésztára rákenjük a kávékrémet, egyenletesre simítjuk, majd a tetejét a pörkölt-tört dióval megszórjuk. Tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|