Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
5 dkg zsemlemorzsa
1 tojás
metélőhagyma
1 fej vöröshagyma
1 dl tejszín
2 g. fokhagyma
1 ek dijoni mustár
só, bors,frissen reszelt szerecsendió.
Elkészítés:
A zsemlemorzsát összekeverjük a darált hússal a lereszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával + 1 dl tejszínnel a tojással, a mustárral, sóval és borssal,szercsendió reszelékkel—> összedolgozzuk, majd nedves kézzel húsgolyókat formálunk belőle.
Forró vajon pirosra sütjük.Barnamártással kínáljuk és főtt vajas törtburgonyával.Snidlinggel diszítjük,de meg is szórhatjuk vele.
A barnamártáshoz kell 1 dl szójaszósz, 2 dl tejszín, 1 dl tej,és 2 ek barnamártáspor ( ételsürítő),só még ízlés szerint.Összekeverjük a sürítőporral a szójaszószt,és a tejet egy habverővel,majd a kisütött húsgolyók szaftjához öntjük,és álandó kevergetés mellet amikor besűrűsödni készül,hozzáöntjük a tejszínt is.Ha kell,még sózzunk utána.Ezután már ne főzzük.Ha túl sűrű lenne,akkor tejjel higítsuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|