Budai saláta
Hozzávalók:
1 fej saláta
2 kis fej vöröshagyma
4 tojás
10 dkg gépsonka
4 evőkanál olaj
fél citrom leve
1 teásk. mustár
ízlés szerint cukor, só, bors
Az öntethez az olajat a citromlével, a mustárral jól kikeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, és cukorral ízesítjük. Hűtőszekrénybe tesszük felhasználásig. A salátát leveleire szedjük és kézzel kisebb darabokra tépdessük. A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozva lereszeljük, a gépsonkát apró kockákra metéljük. A hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, és megsózzuk. Salátástálba szórjuk a saláta darabokat, a hagymát, a sonkát és a tojást, ráöntjük az öntetet, és jól összeforgatjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|