Hozzávalók: 4 tojás, 12 dkg cukor, 8 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó;
a krémhez: 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 1 evőkanál instant kávépor, 5 dkg csokoládé dara, 2 banán, 10 g zselatin
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a fele cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a megmaradt cukorral. A sárgáját ráöntjük a fehérjére és hozzáadjuk a lisztet meg a kakaót, majd könnyedén összekavarjuk. Sütőpappírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük. A pudingport összekavarjuk a cukorral és felöntjük a tejjel, majd megfőzzük és kihűtjük. A zselatint felöntjük 0,5 dl vízzel és duzzadni hagyjuk, majd felforrósítjuk(de nem főzzük). A kávéport 1 evőkanál vízben feloldjuk, a tejszínt pedig felverjük. Az időközben kihűlt pudingba belekeverjük a zselatint, a feloldott kávét meg a tejszínt és összekavarjuk. A végén beleforgatjuk a csokoládé darát is. Felét rákenjük a piskótára, kirakjuk banánkarikákkal és befedjük a megmaradt krémmel. Egy éjszakára hűtőben dermedni hagyjuk és másnap szeletekre vágjuk.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|