2 db érett avokádó
1 evőkanál lime lé
0.5 teáskanál só
bors - fekete (őrölt)
0.5 fej hagyma - lila
2 db jalapeno chili paprika (egész)
0.5 db paradicsom
2 evőkanál korianderzöld
1Először az avokádókat vágjuk félbe, szedjük ki a magot, majd egy tálba az avokádó húsát. Villával törjük pépesre.
2Facsarjuk hozzá a lime levet.
3Adjuk hozzá a sót, borsot.
4A lilahagymát aprítsuk egészen apróra, majd keverjük az avokádóhoz.
5A jalapeno magjait, belső hártyáit távolítsuk el, majd ezt is aprítsuk egészen apróra és adjuk hozzá az alaphoz.
6A paradicsom belsejéből a magokat és a kocsonyás részt távolítsuk el. A stabil gyümölcshúst aprítsuk fel és mehet bele ez is.
7Hozzáadjuk a finomra vágott korianderzöldet is.
8Végül, készre keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
9Légmentesen záródó dobozban, hűtőben tároljuk. Jót tesz neki, ha elkészítés után 1-2 órát tud állni, hogy az ízek összeérjenekKattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|