hozzávalók / 2 adag
A salátához
300 g cékla
1 db salottahagyma (kisebb)
A vinaigrett öntethez
3 ek olívaolaj
1 ek fehérborecet
0.5 kávéskanál só
0.5 kk bors (frissen tört)
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény.
elkészítés
A céklákat alaposan megmossuk, majd meghámozzuk. Közepes lyukú reszelőn lereszeljük, tálba tesszük.
A salottát hajszálvékony karikákra vágjuk, hozzáadjuka reszelt céklához.
A vinaigrette-hez egy kis tálban, kézi habverővel, elkeverjük az olívaolajat a fehérborecettel és sóval, borssal, köménnyel ízesítjük.
Nyakon öntjük a céklát a vinaigrette-el, alaposan átforgatjuk, és fóliával lefedve hűtőbe tesszük.
Jót tesz neki, ha fogyasztás előtt állni hagyjuk egy darabig.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|