hozzávalók / 4 adag
Saláta
250 g spenót
250 g cékla
200 g kecskesajt
30 g mandula
50 g mandulapehely
Öntet
30 ml olívaolaj
1 ek balzsamecet
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ezt olvastad már?
10 húsos egytálétel 600 kcal alatt
alapanyagok
balzsamecet
bors
cékla
fokhagyma
kecskesajt
mandula
mandulapehely
olívaolaj
só
spenót
receptjellemzők
konyha: francia
mikor: mindig
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
receptkategóriák
főkategória: saláta
alkategória: spenótsaláta
hasonló kategóriák: édeskömény-saláta, céklasaláta, párizsisaláta, reteksaláta, különleges saláták, kukoricasaláta, krumplisaláta, kínaikel-saláta, paradicsomsaláta, polipsaláta
egyéb elnevezések
céklasaláta, kecskesajtos saláta céklával és spenóttal
Szólj hozzá!
elkészítés
Saláta
Hámozzuk meg a céklát, majd vágjuk fel kis kockákra.
Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, majd addig süssük benne a céklát, míg meg nem puhul. Ha kész, tegyük félre hűlni.
A kecskesajtból gyúrjunk kis gombócokat, majd forgassuk bele a mandulapehelybe, és ezt is süssük egy pár percig olívaolajon.
Közben egy száraz serpenyőben pirítsunk aranybarnára egész mandulákat.
Mossuk meg jó alaposan a bébispenótot, majd csepegtessük le.
Öntet
Körülbelül fél dl olívaolajat keverjünk össze egy evőkanál balzsamecettel, sóval és borssal.
Aprítsunk fel egy gerezd fokhagymát, és ezt is tegyük az öntetbe.
Ha elkészült, tegyük egy tálba a bébispenótot és a céklát, majd locsoljuk meg az öntettel.
Végül rendezgessük el salátán a sajtot és a mandulákat.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|