Kókuszos rugelach
Hozzávalók a tésztához:
- 200 g mascarpone
- 200 g vaj
- 3 ek porcukor
- 225 g liszt
Keverd ki a tésztát géppel, oszd el négy felé, a gombócokat csomagold alufóliába, mehet a hűtőbe egy órára legalább. Hűtés nélkül nyújthatatlan, szóval egyszerre csak egy gombócot vegyél ki. Nyújtsd el a tésztát kb. két mm vastag kör alakra, ne vesd le magad egy hídról, ha nem teljesen szabályos, ez a végeredmény szempontjából teljesen érdektelen, legfeljebb lesz kisebb kifli, meg nagyobb kifli, lényegesen izgalmasabb. Nem nagyon hinném, hogy valaha is leírtam, hogy egy kifli izgalmas, de mindegy. Kend meg a kört a töltelékkel, majd vagdosd fel nyolc felé, vagy ahány felé sikerül, pizzavágó.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 3 tojásfehérje
- 250 g porcukor
- 150 g kókuszreszelék
Az milyen jó lenne, ha emlékeznék, hogy ez elég-e mind a négy gombóchoz, de kétlem így ránézésre. Ha elfogy, a maradék kifliket egész nyugodtan megkenheted lekvárral, vagy olvasztott vajjal, amit aztán megszórsz fahéjas cukorral, vagy csinálhatsz még egy adag kókuszos tölteléket, tiéd a nagy döntés az életben. Szóval felvered a tojásfehérjét a cukorral, majd belekevered a kókuszreszeléket, de azt már csak óvatosan, fakanállal.
A megkent háromszögeket tekerd fel, a szélesebbik végétől indulva, kifli. Sütőpapíros tepsin, 180 fokon kb. húsz perc. Megkenheted tojással, én most direkt nem, mert szerintem a kókuszos így szép. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|