-
1 csomag spagetti tészta
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 kisebb hagyma,1 gerzd fokhagyma
-
3 evőkanál paradicsomszósz
-
1 teáskanálnyi bazsalikom
-
15 dkg pizzamozzarella,
-
olívaolaj
-
fejenként 1-1 tojás
-
só, bors
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk és olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és mikor az is pirulni kezd, belekeverjük a paradicsomszószt és a vagdalt bazsalikomot is. Majd felöntjük egy kevés vízzel és fűszerezzük. Sűrű ragut főzünk belőle. Mikor a tészta megfőtt leszűrjük és hozzákeverjük a húshoz. Egy hőálló edényt kikenünk olívaolajjal és belekanalazzuk a húsos tésztát.Fészket készítünk benne,és erre ütjük a tojásokat.Kissé megsózzuk. A mozzarellát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük le.Szorjuk rá a tetejére, a bazsalikomot is ,és 180 fokon sütjük 30 percig. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|