A recept hozzávalói:
(6 személyre)Hozzávalók: 20 cm-es tortaformához2 db tojás4 evőkanál cukor2 evőkanál liszt2 evőkanál holland kakaó2 evőkanál olajcsipetnyi sütőporA krémhez:25 dkg mascarpone krémsajt20 dkg porcukor20 dkg valódi görög joghurt3 dl habtejszín10 gr zselatin20 dkg oreo kekszA díszítéshez:1.5 dl habtejszín8 db oreo keksz .
Elkészítése:
A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet és kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában, 10-15 perc alatt megsütjük. A krémhez a mascarponet kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint és végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük. 6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük és a torta tetejére szórjuk, majd a tortaforma szélét levesszük és a tortát tálcára rakjuk. A habtejszínt felverjük és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket egy-egy fél oreo keksszel díszítjük.Az oldalára a maradék tejszínt díszítésnek kinyomjuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|