| 
	Hozzávalók:12 db kelkáposztalevél
 40 dkg darált hús vegyesen (marha-sertés)
 1 szálsárgarépa
 1 szál póréhagyma
 1 kaliforniai paprika
 1 tojás
 10 dkg füstölt sonka
 4 ek olívaolaj
 15 dkg kolozsvári szalonna
 1 ek zsemlemorzsa
 1 kis csokor petrezselyem
 só, bors ízlés szerint
 
 A körethez:
 20 dkg kimért görög joghurt
 1 ek vaj
 1 gerezd zúzott fokhagyma
 1 csipet só és borsElkészítése:
 
 A káposztaleveleket megmossuk, és forrásban lévő vízben pár percig blansírozzuk.
 
 A sonkát apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és a kimagozott paprikával együtt apró kockára vágjuk. A póréhagyma fehér részét szintén apróra vágjuk.
 
 Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat. A sonkát, a répát, hagymát, paprikát kicsit megpirítjuk benne. Picit sózzuk, de a sonka miatt, ez elhagyható, borsozzuk, petrezselyemzölddel gazdagítjuk.
 
 Ha kihűlt, a tojást is hozzáadjuk, és a darált hússal összedolgozzuk. Ha lágy lenne, még morzsát is keverhetünk bele.
 
 A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A káposztalevelek vastag nyelét éles késsel kivágjuk. Két levelet egymással szembe állítva összeillesztünk úg, hogy takarják egymást, majd megtöltjük egy kis gombóc hússal.
 
 A csúcsát óvatosan megtekerjük és zsineggel összekötjük, majd megolajozott tepsibe állítjuk őket. Amikor a 6 batyu elkészült, meglocsoljuk a maradék olajjal, mindegyikre helyezünk 1 szalonnacsíkot, amit előtte beirdaltunk.
 
 Sütőben 20-25 percig 160, majd 190 C-fokon sütjük alsó-felső sütésen.
 
 Én joghurtos kelcsíkokkal tálaltam, formákba öntve. Szalonnával díszítettem.
 
 A kelkáposzta maradék levelét felcsíkoztam,vajat vajat hevítettem serpenyőben, rátettem a zúzott fokhagymát, kicsit pirítottam, azután a káposzta csíkokat sóztam,borsoztam, majd közepesen kész állapotban hozzákevertem a görög joghurtot. Ezután formákba tettem.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 |