Hozzávalók a piskótához:
- 4 db tojás
- 4 ek liszt
- 4 ek porcukor
- fél cs sütőpor
A krémhez:
- 375 g tejföl
- ízlés szerint cukor
- 3 db citrom héja, leve vagy ízlés szerint
- 5 dl tejszín
- 10 g zselatin
- 2 doboz piskótatallér
- Gyümölcs
Elkészítése:
A piskótát megsütjük a hozzávalókból.
A krémet elkészítjük. A tejfölt a cukorral,citrom levével, héjával kikeverjük,a tejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk,a tejfölös krémbe keverjük,majd a tejszínnel tovább verjük.
Pár percre a hűtőbe tesszük dermedni. A piskótát kirakjuk gyümölccsel (én eperrel készítettem), majd a krém 1/3 részét a piskótára kenjük,kirakjuk piskótatallérral,majd a többi krémmel befedjük. Csokiforgáccsal díszítettem,de mással is lehet díszíteni.