Hozzávalók:
2,2 dl víz
2 ek. joghurt
20 dkg öregtészta
csipet aszkorbin
1,5 tk.só
1 kk.cukor
2 ek. olaj a paradicsom olajából
1 dkg élesztő
2-2 ek. len-, napraforgó-, szezámmag.
kb. 15 db aszalt, olajban eltett paradicsom
5 dkg tk. rozsliszt
10 dkg tk. búzaliszt
25 dkg BL 80 kenyérliszt
2 ek. burgonyapehely
A paradicsom kivételével tésztát dagasztok a hozzávalókból. Ha kell, még adok hozzá 1-2 kanál vizet, a tészta kissé tapadós legyen. A dagasztás utolsó 5 percében adom hozzá az apróra vágott aszalt paradicsomot.
Egy tálban duplára kelesztem, közben félidőben egyszer átgyúrom. Lisztezett deszkára borítom, téglalap formára lapítom, két szélét behajtva feltekerem és megcsavarom egyszer. Így megy a sütőpapírral bélelt kacsasütő jénaiba.
Duplára kelesztem, bevágom néhány helyen, vizet permetezek rá és a jénai fedelébe is, előmelegített sütőben 210 fokon 50-55 perc alatt megsütöm. Az utolsó 5 percre leveszem a jénai fedelét, így lesz igazán ropogós héja.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|