A cukkini előkészítéshez:
1.6 kg cukkini
1 teáskanál só
A panírozáshoz:
100 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás (kikeverve)
150 g zsemlemorzsa
50 g sajt - parmezán
1 teáskanál petrezselyemzöld
0.5 teáskanál fokhagymapor
A sütéshez:
étolaj
Elkészítés
1Ehhez a mennyiséghez két db sütőlemezt készítsünk elő szilikonos sütőpapírral lefedve, amiket be is fröcsköltünk vékonyan étolajjal.
2A cukkinit először hámozzuk meg, vágjuk le a két végét, majd 4 mm vastag szeleteket vágjunk belőle.
3Egy pogácsaszaggatóval szórjuk ki a szeletek közepéből a magos részt.
4Szedjük őket egy tálba, sózzuk meg, forgassuk át és tegyük félre.
5A panírozáshoz kikeverjük a tojást egy tálban.
6Egy másikban összekeverjük a zsemlemorzsát a reszelt parmezánnal, fokhagyma granulátummal, petrezselyemmel.
7Így lesz a panírozáshoz először egy lisztes tálunk, aztán egy tojásos tálunk, végül egy ízesített zsemlemorzsás tálunk.
8Ebben a sorrendben bepanírozzuk a cukkiniket.Majd tegyük őket az előkészített sütőlemezre.
10A tetejüket szintén fröcsköljük, vagy ecseteljük be étolajjal.
11180 C-ra előmelegített sütőben 30 percen át süssük légkeverés nélkül, vagy míg szép aranybarnák lesznek a cukkinik.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|