Hozzávalók:
A tésztához
-
20 dkg vaj
-
15 dkg cukor
-
3 db tojás
-
30 dkg liszt
-
2,5 dl tejföl
-
3 ek tej
-
2 ek kakaó
-
1 cs sütőpor
A cseppekhez:
-
20 dkg túró
-
3 ek cukor
-
1 db tojás sárgája
-
5-6 ek kókuszreszelék
A krémhez:
-
0,5 dl tej
-
10 dkg cukor
-
1 zacskó vaníliás puding
-
1 evőkanál vaj
A kókuszt összekeverjük a túróval, a cukorral és a tojás sárgájával. Ha a túró túl nedves lenne, tegyünk még bele kókuszt. Diónyi golyókat formázunk belőle, majd egy tálcára tesszük és fél órára berakjuk a fagyasztóba.
A tészta elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a tejet és a sütőporral összeszitált lisztet. Kettévesszük a tésztát, majd a felét beleöntjük egy teflonos koszorúformába.
A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport, majd a fehér tésztára öntjük. Belesüllyesztjük a fagyott golyókat és 180 fokon 50 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük)
A krém elkészítése:
A pudingporokat felfőzzük a tejjel és a cukorral, majd kihűtjük és belekeverjük a vajat. Megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk szórócukorral és csokilevélkékkel díszítjük.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|