20 dkg vaj, 1 bögre porcukor1 bögre liszt,4 db tojás szétválasztva, 1 csomag vaníliás cukor,0.5 teáskanál sütőpor, reszelt citromhéj, 1 bögre durvára tört dió, vaj+ liszt a tepsi kikenéséhez Elkészítés : A vajat keverjük habosra a porcukorral, vaníliás cukorral. Egyenként keverjük hozzá a tojássárgákat, majd a lisztet, sütőport. a fehérjékből verjünk habot és forgassuk bele a tésztába. Vajazzuk, lisztezzük ki a tepsit, simítsuk bele a masszát, szórjuk meg a tetejét dióval. Végül 180 fokos sütőben egy jó félórát sütjük. Ennyi. Majdnem! Pogácsa szaggatóval kifli félholdakat szaggatunk! .Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|