ozzávalók:
2,5 dl tej
15 dkg liszt
1 csipet só
2 evőkanál cukor
1/4 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál sütőpor
4 egész tojás
4 teáskanál vaj
10 dkg ribizli
por cukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A palacsintatésztához összedolgozzuk az alapanyagokat (tej, liszt, sütőpor, só, cukor, fahéj), a tojásokat egyenként kézi mixerrel keverjük a tésztába, hogy egyenletes, csomómentes legyen.
Kis piteformákat kikenünk vajjal, elosztjuk benne a tésztát, belepotyogtatjuk a leszemezett és megmosott ribizlit.
A sütő középső rácsára helyezzük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk, ízlés szerint apró vajdarabkákkal is megszórhatjuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|