8 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1 lime reszelt héja
2 lime leve
1,5 dkg kókuszreszelék
fél csomag (6g) sütőpor
22 dkg liszt
Csoki “cseppek”:
3 dkg fehér csoki
1 lime reszelt héja a díszítéshez
porcukor és kristálycukor a beforgatáshoz
Elkészítés
A lime-okat nagyon alaposan megmossuk majd a héjukat lereszeljük, majd a levüket kifacsarjuk.
A vajat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a lereszelt lime héj felét.
Hozzáadjuk a lime levet is, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is.
Simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket is és összedolgozzuk.
A tésztát folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe egy órára.
Addig elkészítjük a csokicseppeket: a fehércsokit apró kockákra vágjuk.
Gőz fölött felolvasztjuk, majd megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl.
Mikor elkezd sűrűsödni, egy nejlon zacskóba kanalazzuk, és egy sütőpapírra apró pöttyöket nyomunk (nekem sajnos nem maradt csepp alakú, inkább apró pasztillák lettek)
Betesszük a hűtőbe pár percre, hogy megdermedjen.
A tésztából diónyi golyókat készítünk, amit először kristálycukorba, majd vastagon porcukorba forgatunk.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük őket egymástól kb 3-4 cm távolságra.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 10-12 perc alatt megsül.
A sütőből kivéve, melegen egy fakanál segítségével enyhén benyomjuk a közepüket, ide kerül majd a csoki.
Ha már teljesen kihűlt, belenyomjuk a mélyedésekbe a fehér csokit és megszórjuk a maradék reszelt lime héjjal.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|