Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Galéria
Galéria : Cseresznyés Trifle.Képtárak: Súgó

CSERESZNYÉS TRIFLE

Hozzávalók:


A trifle-höz:
135 ml konyak
1 vaníliarúd, keresztben feldarabolva
3 dl zsírdús tej
3 dl zsírdús vagy habtejszín
8 nagy tojás sárgája
75 g finom szemű kristálycukor
8 db (1 csomag) trifle-piskóta
kb. 100 g kiváló minőségű
cseresznyelekvár
750 g cseresznye
A tetejére:
3 evőkanál mandulaforgács
˝ l zsírdús tejszín
1 evőkanál átszűrt cseresznyelekvár
˝ citrom leve
1 evőkanál víz



A trifle-höz:

135 ml konyak

1 vaníliarúd, keresztben feldarabolva

3 dl zsírdús tej

3 dl zsírdús vagy habtejszín

8 nagy tojás sárgája

75 g finom szemű kristálycukor

8 db (1 csomag) trifle-piskóta

kb. 100 g kiváló minőségű cseresznyelekvár

750 g cseresznye



A tetejére:

3 evőkanál mandulaforgács

˝ l zsírdús tejszín

1 evőkanál átszűrt cseresznyelekvár

˝ citrom leve

1 evőkanál víz



1. Először készítsük el a vaníliás-konyakos főzetet a krémréteg ízesítéséhez. Tehát, egy

kisebb lábasban hevítsünk forrásig 60 ml (kb. 4 evőkanál) konyakot a vaníliarúddarabokkal, és engedjük bugyogni kb. 2 percig.

Majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.



2. Töltsük meg a mosogatót hideg vízzel, és lássunk neki a sodó elkészítésének:

melegítsük össze egy fazékban a tejet a tejszínnel. Egy külön tálban keverjük krémesre

a tojássárgájákat a cukorral, majd keverjük hozzá a meleg tejes tejszínt. Öntsük vissza

az egészet a kiöblített tejesfazékba, és közepes lángon, állandó keverés mellett főzzük,

amíg be nem sűrűsödik. Mivel sok benne a tojássárgája, ez nem fog sokáig eltartani.

Ha közben bármikor úgy érezzük, hogy a sodó mindjárt köpködni fog, merítsük

gyorsan a fazekat a mosogatóban várakozó hideg vízbe, és rugós kézi habverővel

keverjük-keverjük, mint az őrült, amíg a veszély el nem múlik. Amikor a sodó szépen besűrűsödött,

húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá avaníliás-konyakos főzetet, majd nedves sütőpapírral letakarva tegyük félre,

amíg teljesen ki nem hűl.



3. Vágjuk ketté keresztben a trifle-piskótákat, ragasszuk össze a cseresznyelekvárral,

és a szendvicsekkel rakjuk ki a tál (lehetőleg üvegtálat válaszunk) alját. Öntsük rá

a maradék 75 ml konyakot, majd a tál fölött – hogy az utolsó csepp finom gyümölcslevet

is megmentsük – magozzuk ki a cseresznyét. Unalmas feladat, elismerem, ráadásul

időigényes is, de bonyolultnak egyáltalán nem nevezhető. Amikor az összes kimagozott

cseresznye a tálba került, öntsük rá a már kihűlt sodót, takarjuk le a tálat folpackkal, és

tegyük a hűtőbe pihenni lehetőleg 24, de legalább 12 órára.



4. Tálalás előtt, száraz serpenyőben, néhány perc alatt pirítsuk illatosan

aranylóra a mandulát, majd szedjük át egy hideg tányérra, hogy gyorsan kihűljön.

Verjük sűrű de ne túl kemény habbá a ˝ liter zsírdús tejszínt, és halmozzuk a tálba,

a sodóréteg tetejére. Egy kisebb lábasban forraljuk fel az átszűrt cseresznyelekvárt a

citromlével és az evőkanálnyi vízzel, és hagyjuk bugyogni, amíg szép folyós,

rubinvörös sziruppá sűrűsödik. Ha kész, húzzuk le a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni,

majd szórjuk a mandulát a trifle tetejére, és locsoljuk meg a lekvársziruppal.



10-12 adag lesz belőle.

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Idő
 
Naptár
2025. Március
HKSCPSV
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!