Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
500 g burgonya
250 g gesztenyeliszt
100 g liszt
2 teáskanál só,2 ek vaj,2 tojássárgája.
A feltéthez
250 g csiperkegomba
2 evőkanál étolaj
50 ml tejszín
só
bors
50 g parmezán,pici hehérbor.
A burgonyát meghámozzuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Krumplinyomón áttörjük és ha kihűlt, összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, először vékony csíkokra, majd a csíkokat 2 cm-es darabokra vágjuk. Két tenyerünk között henger alakúra sodorjuk és egy villa hátán, finoman nyomva végigtoljuk.
Lobogó, sós vízben kifőzzük.
A feltéthez a gombát vékony szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és 15-20 percig pároljuk 1/2 dl fehér- borral. Végül beleöntjük a tejszínt és összeforraljuk.
A gnocchit a gombás-tejszínes feltéttel és reszelt parmezánnal tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|