Hozzávalók: 
	 
	- 50 dkg liszt 
	- 20 dkg sertészsír 
	- 2 dkg friss élesztő 
	- 3 ek cukor 
	- csipet só 
	- 1 tojás 
	- 1 dl tejszín 
	 
	+ Tölteni: bármilyen ízű kemény lekvár (nálam házi eper lekvár) 
	 
	+ Hempergetni: porcukor vaníliás ízesítésű 
	 
	Elkészítés: 
	 
	A langyos tejbe elkavarunk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt letakarjuk és langyos helyre tesszük. 
	 
	A sóval és cukorral elkevert lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Közepébe fészket alakítunk ki, beletesszük a tojást és a felfuttatott élesztőt és jól összegyúrjuk. Cipót formálunk, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és kb.40-45 percet pihentetjük. 
	 
	Ezután 8 egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formálunk, letakarjuk és újabb 10 percig pihentetjük. 
	 
	Mindegyik gombócot kb. 2-3 mm vastagságú körre nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk és a vastagabb felére egy kis lekvárt teszünk. A szélesebb felétől feltekerjük és kiflit formázzunk. 
	 
	A megformázott kifliket sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve, még melegen,vaníliás porcukorba forgatjuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 
 |