Hozzávalók:
6 szelet csirkemell vagy pulykamell
2,5 dl főzőtejszín
kb 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
só,bors
2-3 ek liszt
1 tk pirospaprika
Körethez:
6 nagyobb burgonya
3 ek olvasztott vaj
rozmaring
zúzott fokhagymaElkészítése:
A csirkemellet sózom,borsozom és pirospaprikás lisztbe forgatom. Egy lábasban vajon hirtelen elősütöm a húsokat,legyen egy kis színe. Visszateszem a lábasba mindet, öntök alá kb 1 dl vizet és a fokhagymával elkevert tejszínt.Készre párolom.
A körethez:
A burgonyát megpucolom,feldarabolom,sós vízben éppen csak puhára főzöm.Lecsöpögtetem.Egy hőálló tálba rakom őket és olvasztott vajjal meglocsolom a tetejüket,megszórom rozmaringgal.Forró sütőben megsütöm pirosra.Ahogy kivettem a sütőből zúzott fokhagymával átforgatom.Azonnal tálalom.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|