hozzávalók / 6 adag
20 dkg liszt
5 dkg gesztenyeliszt
20 dkg csokoládé (min. 30%-os)
2 ek cukrozatlan kakaópor (holland, jó minőségű)
13 dkg margarin
3 db tojás
2 db tojássárgája
1 csipet só
1 csomag sütőpor
4 teáskanál vanília aroma (+ 0.5 dl bourbon whiskwy aroma ízesítőnek)
16 db oreo keksz
25 dkg barna cukorelkészítés
A csokoládét a margarinnal gőz felett simára olvasztjuk.
A száraz hozzávalókat eldolgozzuk, így a liszthez adjuk a sütőport, a gesztenyelisztet, a kakaóport, a sót, és a kekszből 6 db-ot beletördelünk apróra.
A tojásokat és a sárgákat a cukorral, aromákkal géppel kikeverjük, félig habosra, majd folyamatosan hozzáöntjük a csokoládét, de már csak ha kihűlt langyosra. Pár percig keverjük a géppel, és utána a száraz anyagot lassan belekeverjük, egy erre alkalmas eszközzel.
Egy 20x28 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a masszát, és kirakjuk félbetördelt oreo keksszel.
170 fokos légkeveréses sütőben 35 percig kell sütni, de aki jobban szeretné megsütni, az 50 percig süsse. (Én az utóbbi szerint jártam el.) Aki krémesebben szereti, annak a rövidebb sütési időt javaslom. Ha kívül kicsit ropogós, de tűvel próbálva még belül ragad kicsit, akkor már jó.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 20x28 cmKattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|