A piskótához
4 db tojás,
4 ek liszt,
1 ek víz,
csipet só,
1 tk sütőpor,
4 ek cukor,
1 csomag dr oetker vaníliáscukor,
1 citrom reszelt héja,
a szirupos lekvárhoz:4 ek barnacukor, 1 mk őrölt kardamom1 narancs,1 limecitrom,2 db mandarin,
Ez készül belőle
20 dkg kardamomos citrusos szirup,vagy lekvár,
Töltelék
25 dkg geszetenyemassza,
25 dkg mascarpóne sajtkrém,
6 ek dr oetker krémes krémpor,
kb 2 dl tej,2 ek porcukor,
A tetejére
10 dkg tortabevonó étcsokoládé,
Kell még
1 hosszúkás sütőforma, és zsírpapír.piskóta hozzávalóiból egy sütőtepsi nagyságú piskótát sütnk,majd a papírt lehúzzuk az aljáról,és egyforma 3 hosszúkás lapot vágunk belőle.Akkora legyen,mint a sütőforma.23x12 cm ebben az esetben.
A kardamomos zseléhez kell 1 mk őrölt kardamommag,1 db narancs,és 2 db mandarin,1 zöldcitrom kicsavart leve,4 ek barna nádcukor.Előző nap sűrűre főzzük,és csak másnap használjuk fel.Ezalatt az idő alatt besűrűsödik,és nagyon finom kenhető anyag lessz.A sütőformát kibéleljük egy hosszúkás két szélén lelógó zsírpapírcsíkkal,és ebbe helyezzük az egyik lapot.megkenjük a lekvárral,és ráhelyezzük a másik lapot.A krémsajtot a geszetenyemasszával 2 ek porcukorral jól kikeverjük krémessé,és azt is rákenjük a szintén lekvárral megkent lapra.Ezután a krémeskrémet a tejjel felverjük kemény habbá,majd a gesztenyére halmozzuk,és szépen eligazítjuk.Erre megint egy lap következik. Befedjük,illetve ráhajtjuk a zsírpapírt,és a hűtőbe tesszük dermedni.Közben a csokoládét gőz felett némi olajjal simára olvasszuk.A süteményt a papírcsík lelógó részénél fogva kiemeljük,és átfordítjuk a másik oldala lessz a teteje.Tálcára helyezzük,és megkenjük a csokoládéval. A hűtőbe tesszük dermedésig..Úgy szeleteljük fel vízes éles késsel,mint a tortát.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|